El conjunt amfitrió i Aràbia Saudita seran els encarregats d'inaugurar el Mundial en un matx corresponent al grup A que es posarà en marxa a partir de les 17 hores.

Cap dels dos conjunts arriba al duel en un bon moment de forma. Els russos no han conegut la victòria en cap dels set últims partits no oficials que han disputat, des que es va imposar a Corea del Sud, a l'octubre. Per la seva part, el seu rival d'avui ha perdut tres amistosos seguits davant rivals de pes, com Itàlia, Perú o Alemanya, la defensora del títol.

Ambdós confien en endur-se una victòria del Lujnikí per posar fi a la ratxa estèril que porten registrada en les fases finals mundialistes: Rússia no ha guanyat ni un sol partit en un Mundial des del 2002, i el darrer triomf d'Aràbia Saudita en una fase final es va produir en l'edició del 1994, als Estats Units.

Mitja hora abans de l'inici del matx, es durà a terme la cerimònia d'inauguració, els protagonistes de la qual seran el cantant britànic Robbie Williams, que està «molt content i emocionat», i la soprano russa Aida Garifullina, considerada una de les millors veus del país.