La coordinació amb els cossos policials d'altres països ha permès també la intervenció a Bahames d'altres 294 quilos de la mateixa substància, ocults de la mateixa forma, que tenia com destinació el port de Cotonou (Benín). A més, es va detectar un tercer carregament a Perú amb 485 quilos i es va localitzar el lloc on es preparaven els enviaments, les maquines i els útils per a l'ocultació de la droga.

Les investigacions es van iniciar el passat octubre, després de conèixer la Guàrdia Civil que membres d'un grup de delinqüents de nacionalitat israeliana, s'havien desplaçat a Xile i Perú, on en unió de ciutadans peruans, havien preparat unes màquines trituradores de paper per a la seva utilització com contenidors de droga, que anava a ser enviada a Israel. En investigacions posteriors es va poder comprovar que l'organització controlava el pas dels carregaments pels diferents països en el seu trajecte fins a Israel. Quan passava per Espanya, la Guàrdia Civil va portar a terme una sèrie de seguiments i vigilàncies que van permetre identificar als màxims responsables de l'organització.

Fruit d'aquestes investigacions i de la col?laboració de la Guàrdia Civil i les policies de Perú, Israel, Bahames i de la DEA (Drug Enforcement Agency) dels Estats Units d'Amèrica, es van portar a terme a Bahames i Perú les confiscacions de 294 quilos i 485 quilos de cocaïna, respectivament. Així mateix, es va aconseguir localitzar a Perú el lloc on es preparaven els enviaments, les maquines i els útils per a l'ocultació, detenint a 5 presumptes responsables dels enviaments, J. I.T. M., J. T, E. Z. N., i J. R. P. G., de nacionalitat peruana, i M. A., de nacionalitat israeliana.