El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va atendre ahir personalment els membres de la plataforma "No + . km 27", que estaven convocats al Palau de la Generalitat per entregar-hi les 30.135 signatures recollides. Nadal va elogiar la iniciativa i l'esforç dels integrants de l'entitat, formada per familiars de víctimes mortals en accidents de trànsit al punt quilomètric 27 de la C-55, a la variant de Manresa.

Des de la constitució de la plataforma, avui fa just quatre mesos, la plataforma ha aconseguit recollir 30.135 signatures a tot el Bages per reclamar millores al polèmic punt negre de la variant, que ha concentrat més d'una desena de morts des de l'any 2000. Amb l'anunci fet pel Govern de realitzar aquestes obres, que de fet ja han començat, i amb l'acte d'entrega d'ahir, la plataforma dóna per acabada la seva tasca, i va anunciar ahir mateix la seva dissolució.

L'entitat estava convocada a 2/4 d'11 del matí a la sala gòtica del Palau de la Generalitat, just a la mateixa hora en què el President Montilla i els seus consellers celebraven, al costat mateix, la reunió setmanal del Govern. Tot i que no estava confirmada la seva assistència, el conseller Nadal va sortir de la reunió de Govern i va atendre, durant uns vint minuts, els membres de la plataforma. A la trobada també hi van assistir responsables de Presidència.

En la reunió, Nadal va mostrar una actitud "molt humana i propera", en paraules de membres de la plataforma. El conseller va elogiar l'esforç que durant aquests mesos han realitzat els familiars de víctimes mortals per aconseguir millorar el polèmic revolt de la variant de Manresa, i va destacar el valor d'haver aconseguit recollir més de 30.000 signatures en només quatre mesos. El grup de suport al Facebook, a més, ha rebut durant aquest temps prop de 3.000 adhesions de ciutadans.

El conseller va explicar que ell mateix, personalment, va prendre la decisió d'actuar al punt quilomètric 27, després que els tècnics del seu departament li descartessin aquesta possibilitat, ja que argumentaven que, per xifres estadístiques, no era considerat un punt negre. Nadal, però, va prioritzar fer cas d'una reivindicació que tenia una àmplia sensibilització ciutadana i va ordenar al seu equip fer un estudi per determinar les possibles millores per realitzar a la variant.

Malgrat que inicialment els tècnics van descartar la principal reivindicació de la plataforma (allargar la mitjana intermèdia per impedir els xocs frontals al polèmic revolt), finalment la mesura va ser acceptada, i és previst que s'apliqui la segona quinzena d'aquest mes. Fins ara, ja s'ha canviat la senyalització i s'ha millorat l'accés al nus de Sant Pau. És previst que el conjunt de les actuacions concloguin a final de novembre. El 2011 s'ha de completar el desdoblament de tota la variant.