'Parlo seriosament, marxi d'aquí si no vol que la mati'. L'assassí d'Olot, Pere Puig, va dir a una clienta de la CAM que va entrar a treure diners el dia dels crims que fugís corrent si no volia ser una víctima més. Maria Antònia Graboleda ha declarat com a testimoni i ha explicat que no es va prendre seriosament l'amenaça però que es va 'espantar' quan va veure que l'encanonava amb 'una arma llarga'.

Aquest dijous han declarat vuit testimonis, majoritàriament relacionats amb els crims a la CAM. El treballador que es va salvar ha explicat que quan Puig va entrar a l'oficina va dir 'això és un atracament' i de seguida va disparar el primer tret. L'empleat es va amagar sota la taula per 'cubrir-se'.

Marcelino Barris i Guzmán Sánchez estaven en el punt de mira de Pere Puig i, segons ell mateix va declarar davant del jutge, haurien mort a trets si els hagués trobat. Aquest dijous també han donat detalls sobre quin tipus de relació tenien un i altre amb Puig i si havien tingut algun enfrontament. Marcelino Barris és electricista jubilat, amic dels Tubert i que solia esmorzar amb ells.

Segons ha explicat, feia més d'un any que pràcticament no tenia relació amb Pere Puig i que l'última trobada va ser dues setmanes abans dels fets quan se'l va trobar anant cap a l'obra i li va demanar que li digués al seu cap que anava cap a treballar.

Segons Pere Puig, el motiu pel qual volia matar Marcelino Barris és que el mirava malament. Durant la declaració, Barris ha assegurat que no el mirava malament, ni li tenia odi ni tampoc se'n burlava ni es portava malament amb ell. 'No sé per què em volia matar', ha assegurat. Tot i això, aventura que podria ser perquè era un bon amic d'en Joan Tubert i pensés que mentre esmorzaven plegats parlaven d'ell.

Barris ha dit que Joan Tubert no li havia parlat mai de fer fora de la feina Pere Puig i que només li havia comentat que potser tancaria per jubilar-se, tal com havia fet ell sis mesos abans. El testimoni ha detallat que l'únic que li havia comentat el constructor del treballador era que havia estat de baixa uns dies per mal d'esquena.

L'altra persona a qui pensava matar, Guzmán Sánchez, és propietari del bar de la Canya. Puig va dir que el motiu és que l'havia tractat malament i l'havia fet fora del local. Segons Sánchez, Puig va deixar d'anar al bar arran d'un incident amb una cambrera. El propietari ha explicat que li feia comentaris com 'tu sí que estàs bona' o 'quin cul' i, al final, la noia li va dir que 'ella no entrava al menú'. Des de llavors, Pere Puig no va tornar a anar al bar. 'No vam tenir mai cap enfrontament', ha conclòs el testimoni.

Blancs clars

Quan Maria Antònia Graboleda es va apropar al caixer de la CAM per treure diners, se li va acostar un home i li va dir 'amb veu baixa, amb to calmat i molt tranquil', com si es tractés 'd'un secret' que marxés si no volia que la matés.

Segons ha explicat la dona, d'entrada es va prendre l'amenaça de broma i es va girar mig rient dient 'de bon matí ja estem de 'guassa'', però llavors es va 'espantar' quan va veure que l'home l'encanonava amb una 'arma llarga' i li repetia 'parlant alt i clar i tranquil': 'parlo seriosament, marxi d'aquí si no vol que la mati'. La clienta de la CAM va 'marxar immediatament'.

Sembla que Pere Puig tenia els objectius clars perquè la va deixar marxar i tampoc va disparar contra un altre treballador que hi havia a l'oficina. Segons la seva advocada, va matar Anna Pujol i Rafael Turró perquè són els empleats amb qui havia tingut relació arran del crèdit d'una targeta. Pere Puig tenia una targeta amb un crèdit màxim de 5.000 euros dels quals n'havia gastat uns 4.800. Pagava puntualment quotes mensuals de 180 euros per satisfer el crèdit i els interessos.

La defensa de Puig, però, ha afirmat que l'home havia calculat 'a la seva manera' per on anava el pagament del deute i que pensava que estava saldat. Anna Pujol i Ramon Turró van ser els dos empleats que, personalment, li van comunicar que havia fet malament els comptes i que encara devia diners a la CAM. L'advocada de l'assassí, Núria Masó, ha explicat que aquest és el motiu pel qual Puig va matar precisament aquests dos treballadors.

Aquest dijous també han declarat el director de la sucursal de la CAM i l'empleat que es va salvar. El director, Antonio Fierro, ha explicat que a l'hora que Pere Puig va anar a l'oficina ell estava esmorzant i hi va tornar quan l'empleat, Diego Álvarez, el va trucar dient-li 'escopeta', 'home' entre paraules que no va poder desxifrar.

Álvarez ha explicat que va veure entrar Pere Puig, que va dir que era un 'atracament' però directament va disparar el primer tret contra Rafael Turró sense fer cap gest de voler demanar diners. Llavors, ell es va amagar sota la taula perquè creia que Puig l'havia vist i es volia cobrir per si li disparava. Els dos recorden que Puig era client però expliquen que no els hi consta que tingués cap problema econòmic ni que hagués tingut cap discussió amb algun dels dos empleats morts.