L'advocat defensor de Lluís Corominas, Carlos Bueren, va cedir la valoració principal de la sentència al lletrat del seu gabinet que l'ha acompanyat durant tots aquests dies de judici, Óscar Morales.

Morales va manifestar que "han estat quatre setmanes de judici molt difícils i dures, en què s'ha jutjat un fet excepcional i únic". Segons va afegir, "el jurat ha reconegut que Lluís Corominas va reaccionar en unes circumstàncies extremes, i l'ha disculpat".

"És un moment de satisfacció continguda. Lluís Corominas ja va dir en el judici que portarà per sempre aquest pes a la consciència. Avui ha tingut el reconeixement del jurat que va ser un fet molt difícil per a ell i que va haver d'afrontar una situació molt dura", va afegir Morales.

L'advocat va afegir que el gendre dels Tous "fa molt temps que està patint molt, perquè ha estat vivència molt complexa i difícil". I va concloure: "Avui, simplement, el dret ha dit que no es pot retreure a algú que es trobés en aquestes condicions". Morales va assegurar, però, que Lluís Corominas era la persona que estava "més confiada" en l'absolució "perquè ell és qui coneix el que va succeir i que estava convençut en la justícia.