Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes, de 23 i 24 anys, que haurien robat en 11 domicilis al Bages. Forçaven el pany de l'habitatge quan sabien que era buit i, per evitar ser enxampats, s'emportaven el bombí. En total, els atribueixen 11 robatoris, nou a Manresa -principalment a la rodalia- i dos a Balsareny. També se'ls acusa d'un delicte de falsedat documental, ja que, quan van ser detinguts, duien documentació falsa.

Segons han explicat els Mossos d'Esquadra en un comunicat, tots els robatoris es van produir entre el 16 i el 24 del mes de juliol passat. Els investigadors havien detectat un augment considerable de robatoris amb força en pisos a la comarca fent servir el mètode del "bec de lloro", que consisteix que els delinqüents forcen el pany de les portes d'accés als domicilis i n'extreuen i s'emporten el bombí per tal de posar traves als policies a l'hora d'investigar.

Els lladres sempre actuaven al migdia. No es decantaven per pisos on la gent estigués de vacances pel que, prèviament, s'asseguraven que en aquell moment estiguessin buits. Un cop dins de l'immoble, els presumptes lladres regiraven els dormitoris per emportar-se tots els objectes de valor que trobessin. En la majoria dels robatoris s'enduien joies i aparells electrònics, tot i que un cop van endur-se 200 euros en efectiu.