El Montepio de Conductors considera "indignant" que, "davant d´una situació de col·lapse circulatori derivat de l´accident mortal d´ahir a la tarda a la variant de Manresa, el Departament de Territori i Sostenibilitat no fos capaç de reaccionar i ordenar a la concessionària de l´autopista Terrassa-Manresa que aixequés les barreres del peatge", segons ha denunciat en un comunicat.

El Montepio creu que "és greu que el Departament de Territori i Sostenibilitat, ignorés durant la tarda d´ahir les cues quilomètriques que es van generar a la C-55 i que, a banda, va obligar a derivar el trànsit pel nucli urbà de Manresa. L´entitat creu que la inacció de la Generalitat va comportar la pèrdua de milers d´hores de treball de les persones que eren als vehicles i que van quedar atrapats a la carretera sense que s´alliberés temporalment el peatge. Afegeix que situacions com aquesta són inconcebibles i, per això, cal que el Departament doni les explicacions oportunes".

En relació a aquest accident, el Montepio recorda que és el tercer que es produeix aquest any 2015 a una autovia de la Catalunya Central en el qual hi ha implicat un vehicle que circula en sentit contrari. Per aquest motiu, i com ja ha expressat en altres ocasions, l´entitat considera necessari revisar els accessos a les autovies i reforçar la senyalització per assegurar que cap vehicle s´incorpori en sentit contrari.

Per altra banda, el Montepio considera que el Departament de Territori, més enllà d´afavorir els interessos de la concessionària i de les grans empreses que hi ha al darrere, s´ajudi a les petites i mitjanes empreses a incrementar la competitivitat amb l´eliminació de peatges. L´entitat, molt implantada a la Catalunya Central, creu que el Departament de Territori hauria de ser molt més proactiu i treballar a fons per evitar que particulars i empreses redueixin competitivitat per culpa d´infraestructures com la C-55.