El Jutjat d'Instrucció número 4 de Manresa ha imputat quatre delictes als cinc membres del clan armeni detinguts divendres al matí a Santa Maria d'Oló, que han quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

En concret, segons van explicar ahir fonts judicials, el jutge atribueix finalment als acusats un delicte contra la hisenda pública, un d'estafa, un de falsedat i un altre de pertinença a organització criminal. Durant l'operació duta a terme divendres, els Mossos els havien detingut pels presumptes delictes de blanqueig de diners i frau fiscal, a banda també del delicte de pertinença a grup criminal. Segons els Mossos, estarien vinculats amb màfies de l'Europa de l'Est.

Els detinguts són un empresari de 50 anys, Arthur Hauritan, d'origen armeni, els seus dos pares, la seva esposa i el seu fill gran de 19 anys. Tots cinc van ser detinguts divendres a la matinada, al seu habitatge, establert al castell de Rocabruna de Santa Maria d'Oló, que van comprar fa deu anys. Durant aquest temps, Hauritan ha tingut vinculacions amb Manresa, on ha posseït un restaurant.

En l'operació, també es va detenir a Vic un nebot de Hauritan i tres persones més entre Osona i el Segrià. Tots nou han quedat en llibertat condicional, però, segons les mateixes fonts, se'ls ha retirat el passaport i se'ls ha prohibit sortir de l'estat espanyol. També estan obligats a comparèixer periòdicament al jutjat. L'operació va incloure una desena detenció, que es va produir a Madrid.