Entitats de la comarca, entre les quals Bages per a Tothom i Unitat contra el Feixisme i el Racisme del Bages, i partits polítics de Manresa (ERC, CUP, PSC, Democràcia Municipal i Podem) han subscrit un manifest que denuncia el rerefons racista dels actes d'assetjament al centre de menors de Sant Salvador de Guardiola, L'Estrep, i que dóna el ple suport als educadors i als menors. Els impulsors del manifest han convocat per a demà una concentració de rebuig contra la xenofòbia, a les 7 de la tarda, a la Plana de l'Om de Manresa.

El manifest, promogut per la campanya "No alimentis el racisme #TotesSomEstrep", constata que L'Estrep és "un centre d'acollida per a menors en situació de desemparament. No són menors que hagin delinquit, com s'ha volgut fer creure, sinó menors que tenen una vida gens fàcil i que no tenen cap adult que se'n faci càrrec". El centre, afegeix, "fa vint anys que funciona i per les seves portes hi han entrat uns 1.500 nois que han fet de L'Estrep casa seva".

El text censura "les dues agressions xenòfobes al barri del Calvet de Sant Salvador de Guardiola" de dilluns de la setmana passada. Segons continua, "la primera va ser contra dos nois magribins als quals es va insultar, reduir, perseguir, acusar i destrossar el cotxe pel fet de ser marroquins", afirma el text, que afegeix que els joves (que no tenien cap vinculació amb L'Estrep) van ser detinguts acusats de robatori. "Un cop posats en llibertat, un va ser enviat al Centre d'Internament d'Estrangers per trobar-se en situació administració irregular", explica el manifest