El President de la Generalitat en funcions, Artur Mas, compareixerà avui a la Diputació Permanent del Parlament a 2/4 d'11 del matí per donar explicacions sobre els escorcolls policials a la seu del seu partit, CDC, per suposades comissions del 3% en la contractació d'obra pública.

Segons van informar fonts del Govern, Mas compareixerà davant la Diputació Permanent del Parlament i previsiblement defensarà davant els diputats que no hi ha hagut irregularitats en l'adjudicació d'obra pública de la Generalitat. Mas, que dimecres va demanar acudir a la cambra catalana per donar explicacions sobre la presumpta corrupció del seu partit, també haurà de respondre les preguntes que li faran els grups parlamentaris sobre les presumptes irregularitats del seu partit, CDC, el tresorer del qual va ser detingut dimecres.

El President en funcions i candidat a la reelecció per Junts pel Sí compareixerà davant la Diputació Permanent ja que el nou Parlament escollit en les eleccions del 27-S es constitueix dilluns que ve. En acabar la reunió del grup de Junts pel Sí, el cap de llista d'aquesta coalició, Raül Romeva, va indicar que "el President té ganes d'explicar-se, i donarà les explicacions que hagi de donar" i "respondrà les preguntes" que els diversos grups li plantegin. Romeva va subratllar que el candidat de Junts pel Sí a la presidència de la Generalitat segueix sent Artur Mas i que no hi haurà cap canvi en aquest sentit. El líder d'ERC, Oriol Junqueras, va expressar concisament en sortir de la reunió del grup que el seu partit desitja "que la justícia faci el seu camí".

Per la seva banda, la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, va avançar que avui intentaran "desemmascarar" l'estratègia del President de Catalunya en funcions, Artur Mas, "d'impulsar el debat identitari per tapar els casos de corrupció que afecten el seu partit". El líder del PSC, Miquel Iceta, va assegurar que els indicis que mostra el jutge "no permeten" al·ludir a una "caça major" contra Mas i CDC. "Estem davant unes coses que s'han d'explicar de forma raonable i deixar que la justícia pugui actuar lliurement, però les decisions del jutge són molt greus i importants", va dir Iceta.