Els investigadors del crim del carrer de Santa Maria de Manresa gairebé donen per segur que Dani Soria Fíguls va ser víctima d'una agressió extremadament violenta de la seva parella, Grisel Díaz, que posteriorment es va suïcidar. Segons ha pogut saber Regió7 de fonts pròximes a la investigació, l'argentina va posar fi a la seva vida degollant-se a ella mateixa, una manera de suïcidar-se del tot inusual i que expressa la violència extrema del tràgic episodi que es va viure al domicili de la parella diumenge.

El fet que la dona presentés un tall profund al coll, afegit a la circumstància que la immensa majoria d'episodis de violència domèstica tenen l'home com a agressor, va fer que la primera impressió dels qui van contemplar l'escenari del crim fos que l'agressió havia estat protagonitzada per Soria. Tots els indicis apunten, però, de forma gairebé concloent, que va ser a l'inrevés, tal com es va començar a perfilar ja la nit de diumenge, quan els investigadors van haver examinat amb més detall els dos cadàvers.

Segons la reconstrucció dels fets que van teixint els investigadors, la parella s'hauria discutit perquè ell pretenia tallar la relació. Ella, presa de còlera i de gelosia, l'hauria colpejat amb contundència al cap, potser quan ell era al llit. Tot seguit, li hauria clavat quatre ganivetades, una de les quals al coll i de característiques mortals. Greument ferit, el manresà va baixar al pis inferior del dúplex, on s'hauria desplomat. Tot seguit, ella es va dirigir al lavabo i es va fer diverses autolesions i un profund tall al coll amb la intenció expressa de llevar-se la vida. La causa de la mort d'ambdós va ser el dessagnament.

Dani Soria vivia en un dúplex al bloc número 33-37 del carrer de Santa Maria des de feia un any. Grisel Díaz, de 33 ays, que havia mantingut la relació amb Soria des d'Argentina per Internet abans de traslladar-se a Manresa, s'havia instal·lat al pis d'ell feia una mica més d'un mes. Segons alguns veïns les discussions eren habituals entre la parella.