El fum negre que es va començar a escampar ahir a la tarda a Artés a causa d'un incendi en una nau va provocar inicialment una gran alarma, però va quedar en un ensurt gràcies a la rapidesa dels Bombers a extingir-lo. El fet que el foc afectés bàsicament pintura, un producte altament inflamable, va causar la fumera, que durant més de mitja hora va quedar estancada a sobre del poble, fins que a poc a poc es va anar diluint.

L'incendi es va declarar per causes que es desconeixen a 2/4 de 6 de la tarda a la cabina de pintura d'una empresa del polígon de Santa Maria, Construccions Mecàniques Escalé, dedicada a la construcció de maquinària i d'aparells. El fum va ser advertit de seguida per la desena de treballadors que hi havia en aquell moment, que van donar l'alarma i van poder sortir de l'edifici sense que cap d'ells resultés intoxicat. Aviat, la forta fumera va fer sortir també els empleats de les naus veïnes.

Fins a l'indret s'hi van arribar a traslladar deu dotacions dels Bombers i, al cap de poca estona, el fum ja va anar perdent intensitat. Tot i així, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local d'Artés van mantenir un perímetre de seguretat al voltant de la nau a causa de la seva toxicitat. Fins al polígon també s'hi va desplaçar de forma preventiva ambulàncies del SEM. A les 7 de la tarda, els Bombers ja van donar per controlat l'incendi. Després de refredar i ventilar l'interior de la nau, el foc es va donar per extingit a les 8 del vespre, amb la qual cosa els efectius es van retirar als parcs.