El Jutjat Penal 2 de Manresa ha condemnat a dos anys i mig de presó el conductor begut de Solsona que, ara fa tres anys, va causar un accident mortal a la C-55, a Súria, en què va morir un amic seu, que viatjava al seient de copilot del seu vehicle. De moment, l'acusat evitarà l'ingrés a presó mentre la sentència no sigui ferma. La seva defensa presentarà un recurs a l'Audiència de Barcelona per demanar la seva absolució.

Els fets, segons la sentència, van tenir lloc el 24 de novembre del 2012, a les 10 de la nit, a l'altura del quilòmetre 44 de l'eix del Cardener (C-55), a Súria. El condemnat, Agustí Rodelas, circulava en sentit Manresa a una velocitat sensiblement superior a la permesa i després d'haver ingerit begudes alcohòliques. Això va provocar que, a l'altura d'un revolt, l'home perdés el control del vehicle. En fer-ho, va envair el carril contrari i va xocar contra un cotxe que circulava correctament en sentit Solsona.

En el vehicle de l'acusat hi viatjava com a acompanyant la víctima, Juan Manuel Navío Mas, de 46 anys i també veí de Solsona, que era amic seu. Com a conseqüència de l'accident, Navío va resultar mort. Per la seva banda, la conductora de l'altre vehicle va resultar amb lesions lleus.

Després que els Mossos li fessin la prova d'alcoholèmia, l'acusat va donar inicialment positiu amb una taxa de 0,74 mg/l, el triple del màxim permès. Posteriorment, a l'hospital, en fer-li la prova oficial, va donar un resultat de 0,67 mg/l, la taxa que va constar en l'atestat.

La sentència condemna Agustí Rodelas per un delicte d'homicidi imprudent, en concurs amb un altre delicte contra la seguretat viària, i li imposa una pena de dos anys i mig de presó. També li retira el carnet de conduir durant un període de tres anys i mig.