Els Mossos d'Esquadra han detingut una professora de l'institut Lluís de Peguera acusada d'haver robat un talonari de loteria de l'AMPA del centre, valorat en 1.000 euros, i també uns 1.000 euros en efectiu procedents de la venda de butlletes. La detinguda és una dona de 54 anys d'edat, veïna de Manresa, i, segons ha pogut saber aquest diari, ocupa una plaça de professora en règim interí.

Els Mossos van confirmar ahir la detenció, tot i que no van donar detalls sobre la vinculació de l'acusada amb l'institut. Fonts internes del Lluís de Peguera, però, van confirmar que la detinguda és una professora del centre, on treballa des de fa més de cinc anys. Les mateixes fonts van assegurar que la dona nega l'autoria del robatori. Per la seva banda, el departament d'Educació de la Generalitat no es va voler pronunciar ahir sobre els fets, tot al·legant que es tracta d'un tema que encara s'ha de resoldre judicialment.

El furt es va cometre dilluns a la tarda. Segons va explicar ahir al matí la directora de l'institut, Assumpta Pla, els fets van tenir lloc a la biblioteca de l'institut, on hi havia un representant de l'AMPA, que tenia els números de loteria entre les seves pertinences.

L'home es va adonar del robatori just quan una persona li volia comprar un número de loteria. Llavors, en regirar la seva bossa, va observar que havien desaparegut els sobres amb els diners i els talonaris que quedaven per vendre. Com que feia només deu minuts que havia venut l'última butlleta, l'home va concloure que el furt s'havia comès feia molt poc, en un moment de distracció.

Els responsables de l'institut van avisar els Mossos d'Esquadra i van localitzar els sobres dels diners, buits, a l'interior d'una paperera del centre. Durant la tarda, els Mossos d'Esquadra van inspeccionar les càmeres de vigilància de la sortida de l'institut i van interrogar diverses persones del centre. Finalment, al vespre, els agents van obligar l'acusada a acompanyar-los a la comissaria, on la van detenir.

La directora del centre no va voler fer valoracions sobre la persona detinguda ni sobre les possibles accions que emprendrà l'institut. Segons van explicar fonts internes de l'institut, l'acusada nega totalment els fets. Per la seva banda, els Mossos expliquen que atribueixen a l'acusada un delicte de furt i que s'han pogut recuperar tots els diners i els talonaris sostrets.