Amb motiu de la segona fase de l'operació sortida de Setmana Santa, el Servei Català de Trànsit invalidarà avui els carrils lents de l'eix del Llobregat (C-16), entre Berga i el túnel del Cadí, en sentit nord, amb l'objectiu de reduir-hi les congestions i millorar-hi al màxim la circulació. La C-16 es preveu que sigui una de les vies que registrin més retencions entre avui i demà.

La mesura s'aplicarà avui a partir de les 3 de la tarda, quan es doni per iniciada l'operació sortida, i finalitzarà demà a la mateixa hora. D'altra banda, entre diumenge i dilluns, durant l'operació retorn, també s'anul·laran els carrils lents en sentit sud entre Cercs i Berga. A més, s'afegirà un carril addicional entre Berga Sud i Berga Centre.

Trànsit preveu que uns 410.000 vehicles surtin entre avui i demà de l'àrea metropoliatna, i que uns 615.000 hi tornin entre diumenge i dilluns. Després de l'inici negre de la Setmana Santa a les carreteres, la directora de Trànsit, Eugènia Domènech, va constatar ahir que "la millor mesura de prevenció és el propi comportament dels usuaris i dels conductors". Al seu torn, els Mossos establiran aquests dies a les carreteres catalanes 1.669 controls, centrats en l'alcohol, les drogues i les distraccions.