La fiscalia demana dos anys de presó per a un conductor que va donar positiu d´alcoholèmia després de provocar un accident de trànsit mortal al tram sud de la C-55, a Castellgalí, el novembre del 2013. La víctima va ser un veí de Vic de 69 anys. El Jutjat Penal 1 de Manresa ha assenyalat per a la setmana vinent una vista de conformitat per explorar la possibilitat d´una pena pactada de conformitat entre la fiscalia i la defensa.

Els fets van tenir lloc el 16 de novembre del 2013, cap a les 7 del matí. El conductor acusat, Carles C. F., conduïa el seu vehicle tot terreny per la C-55 en sentit Barcelona, quan, a l´altura del punt quilomètric 21, en un conflictiu revolt de Castellgalí, va envair el sentit contrari. L´acusat conduïa sota els efectes de l´alcohol.

Com a conseqüència de la infracció, el tot terreny va xocar frontalment contra el cotxe de la víctima, que circulava correctament en sentit Manresa i que va intentar sense èxit dur a terme una maniobra per evitar el xoc. Com a conseqüència del violent impacte, el conductor del turisme, Manuel C. B., de 69 anys d´edat i veí de Vic, va resultar mort a l´acte.

Després que els Mossos d´Esquadra fessin la prova d´alcoholèmia a Carles C. F., va donar a la primera prova una taxa de 0,49 mg/l per aire espirat, és a dir, el doble del màxim permès (0,25). En la segona prova, que és la que consta a l´atestat, l´home va donar una taxa lleugerament superior, de 0,52, per la qual cosa va ser denunciat penalment

El difunt, Manuel C. B., veí de Vic, era casat i tenia tres fills. La família ha renunciat a exercir accions penals contra Carles C. F. després que la companyia asseguradora del vehicle tot terreny hagi pagat una indemnització de 103.222 euros.

La fiscalia, però, va mantenir l´acusació contra el conductor i li ha imputat un delicte de conducció sota els efectes de l´alcohol, en concurs amb un delicte d´homicidi per imprudència greu, amb l´atenuant molt qualificada de reparació del dany. Per tot plegat, li demana una pena de dos anys de presó i la retirada durant tres anys del carnet de conduir. La vista de conformitat s´ha fixat per al 27 de juny al penal 1 de Manresa.