La secció sisena de l'Audiència de Barcelona ha reassenyalat per a dilluns vinent el judici contra tres igualadins acusats d'haver comprat narcòtics en farmàcies de la ciutat amb receptes mèdiques falsificades per ells mateixos. El judici s'havia fixat inicialment per al gener passat, però aleshores es va suspendre. Els processats, d'entre 29 i 40 anys, Azucena M. F., Daniel S. C. i David R. s'enfronten a una petició fiscal de sis anys i mig de presó per un delicte contra la salut pública i un altre de falsedat.

Els acusats, segons la fiscalia, omplien amb les seves dades personals exemplars de receptes mèdiques de l'Institut Català de la Salut, hi posaven el segell d'un metge col·legiat i hi afegien una signatura il·legible. Tant el talonari de receptes com el segell van ser sostrets de la consulta d'un metge.

Els processats, afegeix la fiscalia, escrivien a les receptes les prescripcions d'un medicament narcòtic, Rubifen, que conté metilfenidat hidroclorur com a principi actiu, i que és inclòs a la llista de substàncies psicotròpiques. Els processats van aconseguir adquirir els narcòtics en dues farmàcies d'Igualada, diverses vegades, segons el fiscal, fins que una de les farmàcies va descobrir els fets.