Ha mort el conegut empresari de la Seu d'Urgell Amadeu Rodríguez Gallart als 47 anys després de caure més de cent metres d'altura quan feia ràpel a la zona del Comapedrosa d'Andorra, segons van confirmar els Bombers i la Policia del Principat. Els fets van tenir lloc dissabte.

Els Bombers van rebre l'avís al voltant de dos quarts d'onze del matí i, quan van arribar al lloc dels fets, ja va ser impossible reanimar-lo. El grup de muntanya de la policia andorrana ha obert una investigació per aclarir les causes exactes de l'accident, però tot indica que li hauria fallat un ancoratge.

L'home es va precipitar des de cent metres d'altura per una tartera, i un cop a terra encara es va arrossegar cinquanta metres més. Els Bombers es van desplaçar fins al lloc dels fets amb helicòpter, però a causa del vent, l'aparell va haver d'estacionar en un punt més apartat i els efectius van arribar fins al cos a peu.

La víctima és l'empresari Amadeu Rodríguez Gallart, propietari de l'agència de duanes Gallart, i era un excursionista expert. L'empresa és molt a prop del punt duaner de la Farga de Moles. De fet, la víctima vivia a Sant Julià de Lòria. Ahir se li va fer l'autòpsia per saber què li havia causat exactament la mort. Segons apunten mitjans andorrans, segurament s'incinerarà el fèretre al Principat d'Andorra i les cendres seran traslladades llavors cap a la Seu, on viu gran part de la família del muntanyenc.