El Tribunal Suprem ha confirmat la pena de set anys de presó per al jove de Puig-reig que el maig del 2014 va apunyalar greument un mosso d'esquadra per l'esquena, just quan l'agent estava detenint un germà seu al municipi.

El Suprem, d'aquesta manera, ratifica la sentència que va emetre l'Audiència de Barcelona el desembre del 2015 i descarta el recurs que va presentar la defensa del jove, que demanava que fos condemnat per lesions, i no pas per intent d'assassinat. L'advocat de l'acusat argumentava que la ganivetada no va acabar afectant el ronyó de l'agent. Però la sentència assenyala que la punyalada va ser de deu centímetres de profunditat i que hauria pogut causar la mort de l'agent, ja que, de fet, va estar a punt de tocar aquest òrgan.

Els fets, segons la sentència, van tenir lloc el 8 de maig del 2014, quan l'acusat, Alexi Gregori Avilés Medranda, de 27 anys, es trobava a l'interior del seu domicili, al carrer Sant Marçal de Puig-reig. L'agent i un caporal, de paisà, van acudir al pis a detenir el germà de l'acusat, per un delicte relacionat amb el tràfic de drogues.

Mentre l'estaven identificant a la porta del domicili, el noi va cridar al seu germà, dient "Alexi, Alexi!". En sentir els crits, l'acusat va veure des del balcó de casa com els dos agents, que no portaven cap signe que identifiqués la seva condició, actuaven contra el seu germà, amb la intenció de reduir-lo.

El condemnat va decidir aleshores baixar al carrer per auxiliar-lo. Abans, va anar a la cuina de l'habitatge i es va armar amb un ganivet. Quan va sortir al carrer, es va acostar per l'esquena a un dels policies i li va clavar el ganivet a la zona lumbar dreta, mentre li deia "això per llest". L'altre mosso va desenfundar la pistola i va encanonar l'acusat, tot ordenant-li que es tirés el terra. El condemnat no li va fer cas i es va tancar al seu domicili. Aquesta acció va ser aprofitada pel seu germà per fugir. Tots dos, però, van acabar detinguts la mateixa tarda.