La fiscalia demana quatre anys de presó per a un conductor begut que va causar un accident mortal a Cercs, en què va perdre la vida un veí del poble de 75 anys. El judici, que s'havia de celebrar aquest dimarts al Jutjat Penal 3 de Manresa, es va suspendre per la incompareixença d'un pèrit, per la qual cosa es va reassenyalar per al proper gener.

Els fets van tenir lloc el 24 de desembre, vigília de Nadal, de l'any 2013, cap a 3/4 de 2 del migdia. Segons explica la fiscalia, l'acusat, Ramon P. R., conduïa el seu cotxe per l'eix del Llobregat (C-16), en sentit Barcelona, sota els efectes de l'alcohol. A l'altura del punt quilomètric 101, al terme de Cercs, l'home va perdre el control del vehicle i va envair considerablement el carril contrari. En fer-ho, va xocar frontalment contra un Renault Clio que circulava correctament en sentit Bellver de Cerdanya.

Com a conseqüència, el conductor del Renault, Emili Sánchez Marín, de 75 anys d'edat, veí del nucli de Sant Jordi de Cercs, va resultar ferit molt greu i va ser evacuat en helicòpter a l'hospital Parc Taulí de Sabadell. L'endemà, dia de Nadal, va acabar morint a causa de la gravetat de les lesions.

Per la seva banda, la seva esposa, de 69 anys, que anava amb ell al mateix vehicle, va resultar ferida greu, amb diversos politraumatismes i fractura de vèrtebres, entre altres lesions. Tant l'acusat com l'home que viatjava de copilot al mateix vehicle van resultar ferits de caràcter lleu.

El processat, Ramon P. R., quan es trobava a l'hospital de Berga, va ser sotmès a una prova de sang per determinar el seu nivell d'alcoholèmia. L'home va donar un resultat de 0,51 mg/g per litre de sang, la qual cosa equival a una taxa d'1,02 mg/l d'aire espirat. Una xifra que multiplicava per quatre la taxa permesa per conduir.

Per aquest motiu, la fiscalia acusa Ramon P. R. d'un delicte contra la seguretat viària, en concurs amb un delicte d'homicidi imprudent i dos delictes més de lesions. Per tot plegat, demana per al processat la pena de quatre anys de presó i la suspensió del seu carnet de conduir durant sis anys.

El judici, que s'havia de celebrar aquest dimarts, no es va dur a terme perquè un dels pèrits no va poder assistir-hi. Com que la fiscalia va considerar important el seu testimoni, va demanar la suspensió del judici, i va ser reassenyalat per al proper 31 de gener.