Protecció Civil de la Generalitat manté l'alerta del pla NEUCAT per la nevada al Pirineu, segons informa la direcció general d'Emergències. El Comitè tècnic del Pla NEUCAT s'ha reunit a primera hora d'aquest dilluns per fer seguiment de l'episodi de neu i vent iniciat aquest cap de setmana i, tot i que a aquestes hores, no s'ha produït cap incidència greu a causa de la nevada, encara que fa falta fer un seguiment de l'evolució meteorològica i les afectacions que la neu pugui provocar a les carreteres.

Carreteres de la Generalitat ha informat al Comitè tècnic que aquest matí continuen les tasques de les màquines llevaneu per mantenir la circulació a les carreteres afectades per la neu. En aquests moments, es produeixen les següents afectacions a les carreteres, segons el Servei Català de Trànsit: estan tallades la BV-4031 de Castellar de N'Hug cap a la Molina i la C-28 a Naut Aran per accedir al Port de la Bonaigua.

A més, l'obligació de circular amb cadenes afecta alguns trams d'onze vies.

Es tracta, en la demarcació de Lleida, de la C-13, la C-28 i la C-147 a Esterri d'Àneu; de la C-142b a Naut Aran per accedir al Pla de Beret i la C-28 a Vielha cap a Baquèira; de la L-500 i la L-501 a Vall de Boí per anar al Balneari de Boí i al Pla de l'Ermita, respectivament; de la L-504 a Llavorsí en direcció Tavascan; de la L-510 a Alins i de la N-141 a Bossòst fins al Coll del Portillon. També fan falta cadenes en la L-503 a la Torre de Cabdella.

Cal recordar que en la N-230 a Vielha està restringit el pas de vehicles articulats en direcció Vilaller en els dos sentits per neu o gel a la calçada.