Professors i persones alienes a l'IES Joan Brudieu de la Seu d'Urgell utilitzen les instal·lacions del centre per veure els partits televisats del Barça quan aquests són de pagament. Segons ha pogut saber l'Agència Catalana de Notícies, aquestes trobades tenen lloc a la sala d'actes, on hi ha un projector i una pantalla. ACN ha pogut comprovar que en els dos dar-rers partits de lliga jugats pel Barça en diumenge a la tarda o vespre diferents professors, amb alguns amics, accedien al centre i en sortien més tard, coincidint amb l'horari de finalització del futbol.

El director dels serveis territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, ha reconegut no ser coneixedor d'aquesta pràctica i, després de consultar-ho amb els implicats, ha dit que no s'està fent res «incorrecte» i ho ha emmarcat dins la «normalitat» de les «dinàmiques de grup» per afavorir la cohesió entre professors.

Entre el professorat que es pot veure a les imatges captades, hi ha el coordinador de l'institut, el nou cap d'estudis i un exprofessor. A més, han estat acompanyats sempre per persones alienes al centre.

Les imatges on es pot veure aquest moviment a l'accés al centre educatiu corresponen al diumenge 19 de febrer a les 20.45, a l'inici del partit que va enfrontar el Barça amb el Leganés, que va finalitzar a les 23.05 h, i el que va enfrontar els blaugrana amb l'Athletic de Madrid el diumenge 26 de febrer amb hora d'inici a les 16.15 h i final a les 18.05 h. Segons fonts properes, aquesta pràctica de veure partits de futbol de pagament s'ha portat a terme de forma reiterada durant els últims 4 o 5 anys a les instal·lacions del centre educatiu de la capital urgellenca, principalment en jornades no lectives i per tant sense activitat escolar a les instal·lacions.

Per la seva banda, el director dels serveis d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, creu que no s'està fent «res d'incorrecte», ja que «és relativament habitual» i depèn de cada centre, el fet de tenir unes propostes en horari no lectiu, entre setmana o en cap de setmana, que puguin partir d'una «organització informal» per trobar-se professors, per fer «dinàmiques de grup o propostes de convivència.