Amb una xifra rècord d'inscrits, aquest divendres s'ha celebrat la sisena edició de la caminada solidària "Fem el camí al teu costat", que organitza cada any els Mossos d'Esquadra per recollir diners contra el càncer. En total, hi han pres part 1.961 persones, segons ha informat l'organització.

Fins abans de la sortida s'hi havien inscrit 2.183 persones, una xifra rècord. La sortida s'ha fet des de la comissaria dels Mossos de Manresa i l'arribada ha estat al monestir de Montserrat.

Un any més, amb el lema "Fem el camí al teu costat", s´han dissenyat les samarretes commemoratives, enguany de color gris i groc florescent, que els participants han lluït durant la caminada. Un recorregut de Manresa fins a Montserrat que ha resseguit la ruta del camí ignasià, i que consta de 24 quilòmetres.

Els diners que s'han recollit amb la caminada aniran destinats per als serveis d'oncologia de la Fundació Althaia de Manresa, el Consorci Hospitalari de Vic, el Consorci Sanitari de l´Anoia i l´Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga.

Els dos padrins de la campanya solidària d'enguany han estat l'actriu igualadina Lloll Bertran i un dels components i cantant del grup manresà Gossos, Natxo Tarrés.

En aquests cinc anys anteriors, gràcies a les aportacions dels patrocinadors i la venda de més de 13.200 samarretes s´ha aconseguit recaptar 109.661 euros. Fins ara, el Consorci Hospitalari de Vic ha destinat els diners al consell genètic. Althaia de Manresa els ha destinat al projecte de l'exercici físic, la marxa nòrdica amb els pacients, i el Consorci Hospitalari de l'Anoia i l'Hospital de Sant Bernabé de Berga han adequat instal·lacions per a la intimitat dels pacients oncològics.