La revetlla de Sant Joan ha transcorregut amb normalitat i sense incidències destacables en el conjunt de les comarques centrals. En total, s’han agut d’efectuar prop d’un centenar de serveis durant la nit i matinada d’aquest dissabte, sobretot a les comarques de l’Anoia i el Bages, i la major part han estat per extinció de petits incendis en solars o en contenidors, segons han informat fonts dels Bombers. A les carreteres la revetlla també ha estat tranquil·la, sense accidents remarcables.

La comarca de l’Anoia és la que ha concentrat més serveis, 35 en total, seguida pel Bages, on s’han efectuat 27 sortides, mentre que al Berguedà, la Cerdanya, el Moianès i el Solsonès, s’han quedat per sota de la desena de serveis cadascuna. Els incendis de rostolls en solars, marges o camps propers als nuclis, i també d’arbres, contenidors o mobiliari urbà, han estat el principal motiu de les sortides que han hagut d’efectuar els bombers, sobretot entre el vespre i la mitjanit d’ahir com a conseqüència de les fogueres i el llançament de petards.

Als hospitals de les comarques centrals s’han atès una quinzena de pacients, bàsicament per cremades, intoxicacions o lesions oculars.

L’incendi d’Esparreguera, extingit

La incidència més remarcable de les últimes hores a les comarques centrals ha estat l’incendi que es va declarar ahir divendres a la tarda a Esparreguera, que durant aquesta nit ha quedat totalment controlat, després d’haver cremat 6,5 hectàrees, meitat forestals i meitat agrícoles. Aquest dissabte al migdia, hi quedaven 7 dotacions dels bombers remullant la zona, i fa uns minuts que s’ha donat per extingit.

A banda d’aquest incendi, durant la revetlla n’hi ha hagut altres de més petits. A Piera, per exemple, cap a les 21.13 d’ahir divendres van cremar 40 m2 d’un solar a la carretera d’Igualada, i poc després, també un camp de blat a Can Claramunt, o el jardí d’una casa en construcció que van apagar els mateixos veïns, segons fonts dels Bombers. A la Pobla de Claramunt va cremar un arbre en un parc, i a Manresa i Sant Vicenç, han cremat rostolls en petites extensions al costat del riu.

Municipis com Sant Esteve Sesrovires, Sant Joan de Vilatorrada, l’Estany, o Abrera, han activat els seus plans municipals de Protecció Civil durant la revetlla de forma preventiva i per gestionar les possibles emergències que es produïssin.

La Generalitat manté en alerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya, PROCICAT per l’onada de calor, i el pla per risc d’incendis INFOCAT.