Fiscal i defensa van acordar ahir una pena de cinc anys de presó per a un jove que va agredir sexualment una adolescent damunt el capó d'una furgoneta a Puigcerdà, en una zona a tocar de l'estació de trens. L'home s'enfrontava inicialment a catorze anys de presó. L'acord entre les parts, però, va permetre rebaixar-li substancialment la condemna. Entre d'altres, perquè el processat no sabia que l'adolescent tenia menys de 16 anys, havia consumit alcohol i drogues i, abans del judici, ha ingressat 5.300 euros per cobrir possibles responsabilitats.

Els fets van tenir lloc el 2 d'abril de l'any passat, cap a les 11. La víctima caminava per una zona enjardinada que hi ha a tocar de l'estació de tren de Puigcerdà. Aprofitant la foscor, l'acusat va sorprendre l'adolescent quan passava pel costat d'una furgoneta que hi havia aparcada al lloc. El processat, que té 29 anys, va sortir d'entre les vies, va agafar la víctima pel braç, la va empènyer contra el capó i la va immobilitzar.

Després li va petonejar el coll i li va abaixar les malles i la roba interior fins a l'alçada dels genolls. Segons va admetre ell mateix ahir al judici, va introduir-li els dits a la vagina i la va intentar penetrar.

Tot i que no ho va aconseguir, la fiscal subratlla al seu escrit que el processat va arribar a ejacular a sobre de l'adolescent. El jove va fugir del lloc després de veure's sorprès pel germà de la víctima i un amic seu, que van anar fins allà alertats pels crits de l'adolescent.

Inicialment, l'acusat s'enfrontava a una pena de 14 anys de presó, a passar-ne 10 més en llibertat vigilada i a no poder-se apropar a menys de 200 metres de l'adolescent durant una dècada. Però a les portes del judici, un acord entre les parts va permetre ahir rebaixar-li substancialment la pena.

Davant del tribunal, l'acusat va admetre que aquella nit havia agredit sexualment l'adolescent, però que desconeixia que la menor tenia menys de 16 anys. També va explicar que havia pres alcohol i que solia consumir cocaïna i altres opiacis. El jove va dir estar «penedit» del que havia fet i també va precisar que, abans del judici, havia ingressat 5.300 euros per cobrir la indemnització.

Després de la declaració de la menor, que es va fer a porta tancada, la fiscal va modificar la seva petició inicial. Així, va pactar cinc anys de presó i quatre anys més de llibertat vigilada, un cop surti del centre penitenciari.