L'Ajuntament de Fonollosa i el Servei Català de Trànsit han signat un conveni pel qual acorden que Trànsit assumeixi la competència sancionadora que correspon a l'alcalde per infraccions a les normes de circulació en vies urbanes del municipi de Fonollosa, denunciades pels agents dels Mossos d'Esquadra.

Segons la normativa vigent, la competència de sancionar infraccions en vies urbanes la té l'alcalde del municipi, però l'any 1997 es va aprovar una llei que preveia que podria ser delegada mitjançant conveni amb el Servei Català de Trànsit, que exerceix, juntament amb altres òrgans del departament d'Interior, aquestes competències.

En la majoria de municipis aquest procediment ja es va regularitzar, però Fonollosa fins a ara no havia subscrit el conveni amb Trànsit. Segons el govern local, amb el conveni es vol normalitzar la situació i posar en mans d'aquells qui ja gestionen el trànsit en la resta de vies per unificar criteris i perquè la capacitat sancionadora obeeixi als procediments generals.