Més d'un centenar d'advocats, procuradors i treballadors dels jutjats de Manresa s'han concentrat aquest dilluns al migdia davant del Palau de Justícia de la capital del Bages per exigir l'alliberament dels presos independentistes i per denunciar la "vulneració de drets fonamentals" a l'estat espanyol. Durant la concentració, els advocats i els procuradors s'han posat simbòlicament la toga.

Entre els concentrats, hi havia el degà del Col·legi d'Advocats de Manresa, Abel Pié, i la degana del Col·legi de Procuradors manresà, Ester Garcia. A l'acte, presidit per una pancarta amb el lema "Llibertat i democràcia", també s'hi han afegit de forma espontània usuaris dels jutjats i del registre civil. La convocatòria s'ha fet paral·lela a d'altres concentracions d'advocats i procuradors que s'han fet en jutjats de tot Catalunya.

Durant la concentració de Manresa, els manifestants, molts dels quals anaven amb llaços grocs, han fet crits de "Llibertat presos polítics" i "És Puigdemont el nostre president". Seguidament, l'advocat David Casellas, membre de la junta del Col·legi d'Advocats, ha llegit un escrit de la Coordinadora d'Advocats Catalans en defensa dels drets i llibertats fonamentals dels catalans i les institucions, text que es publicar divendres després de donar-se a conèixer els nous empresonaments.

"Les resolucions judicials que s'estan dictant en el marc de la causa general contra l'independentisme no s'ajusten a criteris legals, sinó a un ús ideològic del dret, que posa en evidència el trencament del principi de separació de poders a l'estat espanyol", sosté el text, que denuncia "l'abús de dret" del jutge Llarena.

Segons la Coordinadora d'Advocats, les resolucions del jutge s'han construït "en base a un relat fàctic i un argumentari que només se sosté des de les motivacions polítiques, i no des dels principis i garanties que han de contenir les actuacions judicials". El text acaba demanant "l'alliberament immediat" de Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Dolors Bassa, Carme Forcadella, Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i Joaquim Forn.

La concentració dels advocats i dels procuradors manresans ha culminat amb el cant dels Segadors.