El cuiner Jordi Cruz s'endú el seu restaurant gastronòmic de Sant Benet de Bages cap a Barcelona. El canvi està decidit, acordat amb la direcció de la Fundació La Pedrera, actual titular del conjunt turístic, i el relleu està preparat. A Sant Benet no es tanca l'oferta, ni es canvia la voluntat de tenir un restaurant gastronòmic, però s'ha d'acabar de definir el nou projecte, que estarà comandat per un altre cuiner bagenc, Jordi Llobet.

Cruz, que fa sis anys va deixar la cuina del restaurant Estany Clar (Cercs, Berguedà) per crear el seu propi espai a Sant Benet, és actualment un dels cuiners emergents de més nom a Catalunya. A l'Estany Clar va aconseguir que la seva cuina estigués valorada amb una estrella de la prestigiada guia Michelin. A l'Angle, també ha tingut una estrella, i en la seva penúltima proposta, al restaurant barceloní Abac, en tenia una i ara ja en té dues.

Cruz actualment també té un restaurant de tapes a Barcelona, i participa com a cuiner en el programa televisiu Masterchef.

La proposta gastronòmica de Sant Benet es mantindrà amb l'estructura actual, tot i que amb protagonistes diferents. Hi haurà la possibilitat de fer un àpat de la terra a la Fonda, de fer un dinar o sopar al restaurant de l'hotel Món, i es mantindrà la proposta d'àpat gastronòmic a l'espai que fins ara ha ocupat el restaurant Angle. La intenció és que Jordi Llobet, cuiner que havia destacat als fogons del Cingle de Vacarisses, sigui el responsable de la nova proposta. Llobet ja estava lligat al conjunt de Món Sant Benet.