La cantant Isabel Pantoja no va tornar ahir a la presó d'Alcalá de Guadaíra (Sevilla) un cop va haver conclòs el seu segon permís penitenciari de sis dies perquè estava ingressada en un centre sanitari de Sevilla.

La tonadillera, que va sortir de la presó el 29 de juliol passat, havia de tornar a les 11.00 hores d'ahir a la presó, encara que no ho va fer, perquè abans d'ahir a la nit va ingressar a l'hospital privat Infanta Luisa de Sevilla, segons han informat a Efe fonts judicials.

Isabel Pantoja va ingressar a l'hospital per problemes de sucre i amb alts nivells de triglicèrids i de colesterol, han apuntat fonts sanitàries.

La cantant compleix des del 21 de novembre de l'any passat una condemna de dos anys per blanqueig de capitals a la presó de dones d'Alcalá de Guadaíra.

El primer permís de què va gaudir, de quatre dies, va concloure el 5 de juny passat, després del qual Pantoja va sol·licitar el tercer grau perquè havia complert un quart de la seva condemna, petició que li va ser denegada.

Durant el segon permís, Pantoja va complir el diumenge 2 d'agost passat els seus 59 anys, aniversari que va poder celebrar amb els seus familiars.

Pantoja compleix dos anys de presó després que la sentència de l'Audiència de Màlaga assegurés que la tonadillera va permetre el blanqueig dels il·lícits beneficis obtinguts per la seva parella, l'exalcalde de Marbella Julián Muñoz, "en la seva corrompuda i delictiva activitat" al capdavant de l'Ajuntament.

La Justícia també va imposar a la cantant una multa d'1,14 milions d'euros pels mateixos fets.

El jutjat de vigilància penitenciària 11 de Sevilla va demanar ahir al centre sanitari en què des de la nit abans estava ingressada Isabel Pantoja les proves mèdiques que li estan duent a terme.

Fonts judicials han explicat a Efe que el jutjat de vigilància penitenciària 11, que ahir estava de guàrdia, va rebre del centre sanitari la informació que Pantoja estava ingressada.

La sol·licitud de proves per part del jutjat es produeix davant la possibilitat que hagin d'emetre un permís per autoritzar el retard de Pantoja en la tornada a la presó d'Alcalá de Guadaíra (Sevilla).

Pantoja, la causa de la qual porta habitualment el jutjat de vigilància penitenciària número 2, havia d'haver tornat ahir d'un permís penitenciari de sis dies, però no ho ha fet perquè va ingressar ahir a la nit a l'hospital privat Infanta Luisa de Sevilla.

48 hores per solucionar-ho

La presó d'Alcalá té un termini de 48 hores per tramitar i autoritzar els permisos que permetin solucionar la situació sobrevinguda amb la cantant, han explicat les mateixes fonts.

Un cop hagi passat aquest termini de 48 hores, que es complirà el proper divendres 7 d'agost a les 11.00 hores, serà el jutjat de vigilància penitenciària el que assumeixi la tramitació de la causa, han afegit les fonts judicials.