El magnat espanyol del tèxtil, Amancio Ortega, continua, imparable, l'expansió del seu imperi, ara amb la compra per 370 milions de dòlars d'una illa a la zona de vianants de Lincoln Road, un dels carrers més icònics de Miami Beach, a la costa sud-est de Florida. L'adquisició ha agafat de sorpresa molts professionals del sector.

L'illa, de 7.000 metres quadrats, es troba situada a la zona més desitjada d'aquest transitat carrer de Miami Beach que, sens dubte, és l'epicentre de la vida cultural i d'oci de South Beach, amb magnífiques façanes d'arquitectura art déco. "Lincoln Road s'ha convertit clarament en un dels carrers top de destí mundial i aquesta significativa transacció d'Amancio Ortega no passa cada dia", explicava Adam Lustig, advocat de Bilzin Sumberg, una firma especialitzada en l'assessorament a clients sobre el sector comercial dels béns immobles.

I encara que els lloguers de locals comercials a Lincoln Road "no arriben als nivells de la Cinquena Avinguda de Nova York", la zona, cada vegada més valorada, té "gran potencial i marge per créixer". Segons l'advocat, el valor de la compra de la luxosa illa pot apropar-se als 5.000 dòlars el metre quadrat. El grup d'Amancio Ortega, propietari de la cadena Zara i el quart home més ric del món, va comprar l'illa de locals comercials de Lincoln Road als inversors Jonathan Fryd i Michael Comras, que la van adquirir el 1999 per 11 milions de dòlars.