Més de dues-centes persones encara reclamen la butlleta de la Primitiva premiada amb 4,7 milions d'euros que no té amo i que serà per a un venedor de loteria, l'afortunat que el va trobar, si no apareix el seu propietari abans del proper 25 de setembre.

El juny del 2012 l'administració de Loteries situada al Carrefour de l'avinguda d'Alfonso Molina, al número 44 de la Corunya, va segellar una butlleta guanyadora, però se'n desconeix el propietari, que va deixar en ell certes marques inconfusibles.

Manuel Reija, que és l'encarregat de l'administració número vint-i-dos, situada a la cèntrica plaça de Sant Agustí, la va trobar de casualitat dies després davant el seu taulell i la seva sorpresa va ser enorme quan es va adonar que tenia un premi de 4,7 milions d'euros.

Immediatament va entregar la butlleta a l'Ajuntament, que es fa càrrec dels objectes perduts, i aquesta administració va iniciar una recerca sense èxit del seu propietari, encara que desenes de persones han passat per la plaça de Maria Pita, on hi ha la seu del Govern corunyès, per reclamar el bitllet com a seu.

Fins i tot va publicar un anunci en el Butlletí Oficial de la Província en el qual indicava que el resguard, identificat amb el número 178-049 48.907-045, esperava el seu amo.

Queda, però, el procés judicial, ja que són diversos els que han demanat a la Justícia que decideixi qui és l'amo, ja que en aquesta via la policia científica pot fer anàlisis d'empremtes dactilars o d'altres restes per determinar-ne la procedència.

L'únic requisit és acudir a les dependències municipals i aclarir quan i on va ser segellat i també detallar quina és la marca inconfusible que va deixar el seu legítim propietari, que encara no s'ha revelat i que tampoc no ha sabut precisar cap dels interessats.

Alberto Lema, que és regidor d'Ocupació i Economia Sostenible, s'encarrega de coordinar aquest procés durant les vacances de la titular d'Hisenda i Administració Pública, Eugènia Vieito.

Aclareix l'edil, en declaracions a Efe, que en els últims dies han acudit més de vint persones per reclamar el bitllet, però l'Ajuntament no ha estat capaç de trobar ningú que pugui certificar que li pertany.

Tot i que el consistori s'encarrega d'aquest procés, la butlleta està, des que es va trobar, en possessió de la Societat Estatal de Loteries i Apostes de l'Estat, que resoldrà el proper divendres, 25 de setembre, què fa amb ella.

Consultat per EFE, el venedor de loteria ha preferit no fer cap tipus de declaració davant dels micròfons, ja que està desbordat per les peticions de periodistes que, des de fa dies, intenten, sense èxit, que expliqui com viu la situació.

Si no apareix el propietari, el més probable és que es dicti que passa a ser propietat del venedor de loteria que el va trobar, que tindria així 4,7 milions d'euros lliures d'impostos, ja que el premi és anterior a la reforma de la Llei sobre l'Impost de les Persones Físiques.

Hi ha peticions perquè s'obrin processos civils i penals, que encara estan en tràmit, de manera que la decisió de la SELAE podria quedar posteriorment invalidada si es pren divendres que ve.

La ciutat espera amb ànsia la resolució i són molts els que lluitaran fins a l'últim moment per endevinar aquesta marca oculta que pot donar gairebé cinc milions d'euros.