Un concurs internacional premia un treball sobre l'energia de l'escola d'Olost

El projecte, d'alumnes de 3r, ha estat el guanyador a nivell estatal d'un certamen que aplega 9 països

09.10.2015 | 00:00
Els alumnes de 3r de l´escola d´Olost han recollit el premi en una gala a Milà

Un treball elaborat pels alumnes de tercer de primària de l'escola Terra Nostra d'Olost ha obtingut el primer premi a nivell estatal del concurs PlayEnergy, que Enel organitza als nou països d'arreu del món en què opera el grup. Els alumnes guardonats han viatjat fins a Itàlia per assistir a l'entrega de premis, que s'ha fet en el marc de l'Expo de Milà.
Aquesta era l'onzena edició dels premis, que conviden els alumnes a reflexionar mitjançant tallers i treballs sobre qüestions vinculades a l'eficiència energètica i les ciutats intel·ligents. A Espanya, aquests tallers s'han desenvolupat a través del programa Endesa Educa, en què han participat més de 25.000 alumnes de tot l'estat durant el curs 2014-2015.
A nivell estatal, Endesa guardona els tres millors projectes, i el guanyador ha estat el de l'escola d'Olost, que porta per nom "Ús responsable de l'energia", i analitza l'ús i l'aplicació de diferents fonts energètiques en l'àmbit local per intentar aprofitar millor els recursos. Entre els tres premiats a Espanya, s'han repartit 11.000 euros en infraestructures elèctriques per a les escoles, i diversos dispositius portàtils per als alumnes i tutors.
A escala internacional, el projecte de l'escola Terra Nostra ha estat un dels seleccionats entre més de 3.884 treballs d'escoles dels 9 països participants en el concurs, que ha tingut la implicació de gairebé 120.000 alumnes.
En aquesta edició del PlayEnergy, també s'han premiat projectes d'escoles d'Itàlia, Xile, Rússia i Romania.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema