La iniciativa d'homenatges a Ovidi Montllor, impulsada per Feliu Ventura a principi d'any, arribarà en pocs mesos a la seva fi. Abans que s'acabi, però, Òmnium Anoia organitza dos actes més que se sumen al concert que es va fer el mes de maig amb l'espectacle musicat d'Ovidi al cub. Ara, de literatura. Feliu Ventura i Jordi Tormo presentaran dos llibres sobre Ovidi Montllor (ambdós de Sembra Llibres), dissabte, a les 12 del matí al restaurant Somiatruites d'Igualada.

?Ovidi Montllor. Un obrer de la paraula, de Jordi Tormo. L'alcoià Jordi Tormo s'ha submergit en els arxius, els llibres i els cercles personals d'Ovidi per rescatar poemes i imatges. També, els vincles amb els poetes i les vivències compartides amb amics i familiars com Toti Soler, Jana Montllor, Antoni Miró, Isabel-Clara Simó, Neus Solsona, Pilar Aymerich, Montserrat Roig, Alfred Luchetti i Manel Rodríguez-Castelló. El resultat és un petit tresor ple de versos i fotografies que redescobreixen un treballador apassionat de la paraula.

?Com un record d'infantesa, de Feliu Ventura. El cantautor de Xàtiva debuta com a escriptor amb aquesta novel·la en què Feliu porta a Xile el record del cantautor d'Alcoi a través del disc d'un vell republicà a l'exili. La novel·la tracta de Víctor, un jove xilè que de petit va perdre els seus pares en un accident de cotxe. Des de llavors, ha viscut amb el seu avi republicà exiliat que deixa al jove un missatge ocult en un disc d'Ovidi Montllor i que el porta al cor del País Valencià, on resseguirà un secret familiar.

Dissabte, a Igualada, es podran adquirir els exemplars del llibre de Jordi Tormo però no encara del llibre de Feliu Ventura, que serà a les llibreries a final de novembre. La presentació al Somiatruites (carrer del Sol, 19) acabarà amb un vermut.