Als aparadors de les pastisseries ja llueixen les safates de panellets. Pastissers de Manresa consultats per Regió7 preveuen una temporada igual o un xic millor que la passada. Afirmen que el que agrada més és el panellet tradicional, sobretot el de pinyons.

Salvi Pérez, de la pastisseria El Cigne, forma part de la junta del Gremi de Pastissers de Barcelona. Diu que els preus d'enguany han tingut un increment mínim causat per la pujada del cost de l'ametlla. El gremi situa el preu del quilo de panellets entre 40 i 52 euros, però després depèn de cada establiment apujar-lo o abaixar-lo.

Gemma Cucurella, propietària de la pastisseria Cal Cucurella, quantifica l'increment del preu de l'ametlla d'un 45 % respecte de l'any passat. Al seu establiment explica que s'han adaptat a la demanda i que també venen articles amb motius de Halloween. El quilo de panellets el venen a 31,50 euros, el variat, i a 39, el de pinyons. A El Cigne el preu és fix: 44. Quant a les vendes, Pérez anuncia que seran "més o menys iguals que l'any passat o amb un increment d'un 2 o un 3%", segons càlculs del gremi. Fa notar que fer una safata variada de panellets de forma artesanal implica més de tres hores de feina.

A La Llaminadura el preu va dels 30 als 40 euros, igual que l'any passat, informa Lluís Cucurella, un del tres germans pastissers que dirigeixen aquest negoci pastisser. Es queixa que les vendes "s'han estancat" i seran iguals que el 2014, i que "el panellet clàssic és el que venem més". També a la pastisseria Perarnau, diu Àngels Xarpell. Aquí el quilo de variat costa 42 euros i el de pinyons, 43. "El rei és el de pinyons", assegura Xarpell.