Cinc planetes, des de Mercuri fins a Saturn, es podran observar alhora i a simple vista des de la Terra, ja que estaran en línia durant els pròxims dies, en un fenomen que no es produïa des de fa una dècada. Fins al 20 de febrer, sense necessitat de telescopi ni cap altre estri, des de l'hemisferi nord es podran albirar els cinc planetes més propers a la Terra, segons informa la publicació Space Daily. Els astrònoms recomanen que l'albirament d'aquest espectacle celeste s'intenti fer en els últims dies de gener, ja que hi haurà lluna plena i, a més, Mercuri brilla amb més intensitat i puja més alt.

El moment clau és 45 minuts abans de l'alba, ja que més d'hora a la nit, Mercuri es troba massa baix i més tard el cel comença a clarejar i la llum del Sol enlluerna.

Altres indicacions útils per a l'aficionat a l'astronomia consisteixen en buscar un lloc aclarit, sense cap obstacle a la vista en direcció sud-est, és a dir, per on surt el sol, i potser també ajudar-se de binoculas.

Per localitzar l'alineació de planetes, el més senzill és començar per Venus, ja que és el que més brilla. Un cop assenyalat Venus, Mercuri es troba una mica més a l'esquerra, aproximadament a la distància del nostre puny tancat, si estirem el braç a l'altura dels ulls.

Per situar als altres tres planetes, cal tornar a Venus i dibuixar un arc cap amunt ia la dreta, on trobarem primer Saturn, A continuació, es troba Mart, que brilla una mica més que Saturn, saltant l'estrella Spica arribarem a Júpiter