Un grup de científics va descobrir el més gran sistema solar -format només per un planeta i una estrella separats per un milió de milions de quilòmetres de distància-, de l'Univers conegut, segons informen fonts acadèmiques.

"Ens va sorprendre molt trobar un objecte de baixa massa (el planeta) tan lluny de la seva estrella mare", va comentar Simon Murphy, de la facultat d'Astronomia i Astrofísica de la Universitat Nacional Australiana. Aquest centre acadèmic té un equip internacional d'investigadors que estudien el planeta conegut com 2MASS J2126-8140. En els seus treballs, l'equip va descobrir que el planeta, amb una massa que supera 12 vegades la de Júpiter, orbita al voltant d'una estrella nana anomenada TYC 9486-927-1.

Els dos cossos estan separats per una distància equivalent a 6.900 unitats astronòmiques, és a dir, 0,1 anys llum o 1.000.000.000.000 de quilòmetres, segons un comunicat de la Universitat Nacional Australiana. Aquesta distància és "gairebé tres vegades més gran" que la del fins ara considerat com el sistema solar més gran.