Més d'un miler d'aspirants a soldats i a llocs administratius i tècnics de l'Exèrcit indi van ser obligats a examinar-se de les seves proves escrites en roba interior per evitar que copiessin.

La mesura, presa durant els exàmens que van tenir lloc diumenge a l'estat oriental de Bihar, pretenia "estalviar temps a escorcollar tanta gent", van explicar fonts de l'Oficina Regional de l'Exèrcit, segons publica el diari local Indian Express.

Fotografies difoses pel diari mostren centenars de candidats asseguts amb les cames encreuades en un descampat vestits únicament amb calçotets mentre realitzen les proves.

"A mesura que vam anar entrant, ens van demanar que ens traguéssim totes les peces excepte la roba interior. No vam tenir cap altra opció que acatar les instruccions", va detallar al diari un dels examinats, que va preferir mantenir l'anonimat.

Els aspirants van ser disposats a l'àrea amb una separació entre ells d'uns 2,5 metres "en totes les direccions", ha apuntat la font.

Més de 1.150 persones es van presentar a l'examen de diumenge, la gran majoria en la categoria militar, segons Indian Express.