El Servei de Conservació de la Fauna kenyana (KWS) buscava ahir a Nairobi dos lleons que s'havien escapat del parc nacional situat a la capital, només un dia després que els seus agents abatessin un felí després de ferir un ciutadà fora dels límits de la reserva.

La notícia que dos lleons rondaven per la rodalia de la ciutat, a prop de la localitat de Kitengela, arribava enmig de la polèmica per la mort de Mohwak, el lleó "estrella" del parc de Nairobi.

"Mohwak va ser abatut, lamentablement, com a últim recurs per evitar ferides i la mort de membres del públic", va informar el Servei de Conservació en un comunicat.

Ahir un equip d'helicòpters sobrevola la capital kenyana, l'única del món que acull un parc natural d'aquestes dimensions, i els seus voltants després que s'haguessin vist dos lleons a Oleshie, a Kitengela.

L'agència vigilava des de l'aire els moviments dels felins del parc nacional de Nairobi a la zona per evitar més incidents com el d'abans-d'ahir, que va provocar la indignació d'institucions i kenyans a les xarxes socials.

La Societat de Fauna Salvatge de l'Est d'Àfrica (EAWLS) va criticar la "matança insensible i brutal del lleó estrella (Mohawk) del parc nacional de Nairobi".

La comunitat local d'Isinya, situada a uns 30 quilòmetres dels límits del parc, va contactar amb el KWS tan aviat com va veure el lleó i el van rastrejar durant més de sis hores per facilitar la seva captura.

"És difícil entendre per què el KWS va decidir disparar sense pietat al lleó a plena llum del dia i davant la mirada del públic en lloc de calmar l'animal i portar-lo cap al parc", va dir el director del grup conservacionista, Julius Kamau.