Troben que al càncer de mama li cal greix exterior per créixer

Podrien haver descobert el taló d'Aquil·les dels tumors, un tractament amb menys efectes adversos que d'altres

06.04.2016 | 00:00

Una investigació liderada per l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB) de Barcelona en col·laboració amb hospitals espanyols i la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha descobert que el càncer de mama necessita greix exterior per créixer, cosa que podria obrir noves opcions terapèutiques per combatre'l.
Els científics descriuen en la revista Nature Communications que les cèl·lules de mama tumorals necessiten recollir greixos de l'exterior i traslladar-los al seu interior per poder continuar proliferant.
Fins ara, els investigadors coneixien que les cèl·lules tumorals per créixer capten glucosa de l'exterior, com sabien que reprogramen la seva maquinària interna per produir molts més lípids (greixos). La novetat del descobriment està en el fet que, per primera vegada, han posat al descobert la necessitat de les cèl·lules tumorals d'importar lípids externs.
"Aquest nou coneixement relacionat amb el metabolisme podria representar un taló d'Aquil·les per al càncer de mama", ha explicat el cap del grup de l'IRB Barcelona, Roger Gomis, colíder del treball amb Joan J. Guinovart, director de l'IRB i catedràtic de la Universitat de Barcelona.
Els científics demostren en models animals i en cèl·lules tumorals que bloquejant l'activitat de la proteïna LIPG el tumor deixa de créixer. "El que és prometedor és que la funció de la proteïna LIPG no sembla indispensable per a la vida, per la qual cosa la seva inhibició generaria menys efectes adversos que altres tractaments".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema