L'actor nord-americà Leonardo DiCaprio ha exigit als governants de tot el món que vagin més enllà dels acords contra el canvi climàtic i ha advertit que "el planeta no se salvarà si no deixem els combustibles fòssils sota terra, on pertanyen".

"El món us està mirant. Vostès seran aclamats o condemnats per les generacions futures", va dir DiCaprio als caps d'estat i de govern reunits a les Nacions Unides per signar l'Acord de París sobre el clima. Per l'actor, missatger de l'ONU per al canvi climàtic, el pacte és "històric", però no suficient. "El canvi climàtic està succeint més ràpid del que els científics més pessimistes ens van dir fa una dècada", ha recordat, i ha defensat la necessitat d'un "canvi massiu" i d'una "nova consciència col·lectiva" al món.

DiCaprio ha dit als líders que ha arribat el moment de decidir "a quin costat de la història" volen estar, i de passar dels debats a les accions. "Vostès són l'última i millor esperança de la Terra. Els demanem que la protegeixin o nosaltres i tot allò que apreciem serem història", ha conclòs.