"Totes les dones porten a dins una Isabel Preysler". Així ho creu Jaime Peñafiel i, per això, els dedica a totes elles, especialment a les que són "mares dels seus marits", el seu nou llibre, L'amant dels seus marits, un retrat "personal, però no íntim" de " la reina de cors" dels últims 40 anys.

I és que Preysler (Manila, 1951) ha estat l'"amant perfecta" de cadascun dels seus tres marits -Julio Iglesias, Carlos Falcó i Miguel Boyer-, i també de la seva parella actual, l'escriptor Mario Vargas Llosa, segons explica en una entrevista Peñafiel.

La "clau de l'èxit" de la protagonista de L'amant dels seus marits, explica el també autor de llibres sobre els Reis Joan Carles I, Sofia i Letizia, radica que "hi posa de la seva part" perquè cap dels homes amb els quals ha compartit la seva vida l'hagin vist "vulgarment agressiva".

"Encara que el títol, que va ser el punt de partida del llibre, pugui semblar agressiu, no ho és. Isabel al principi no ho va entendre, però l'hi he explicat i ja ho ha entès", explica l'autor, que assegura mantenir una relació "magnífica" amb la protagonista

No obstant això, per escriure L'amant dels seus marits, Peñafiel (Granada, 1932) no ha volgut parlar amb Preysler per mantenir la seva "independència" com a escriptor: "M'hi vaig negar perquè quan parles amb algú a qui aprecies sempre et deixes influir".

Des del punt de vista de qui va ser cap de secció i redactor en cap de la revista "Hola!", l'actual relació de l'autor de La tia Julia i l'escribidor i la "reina de cors" contrasta completament amb la que mantenia amb la seva exdona Patricia Llosa, qui jugava, sosté, un paper de "secretària".

"Sens dubte hi haurà casament. Ella no és una dona d'amants sinó de marits", afirma Peñafiel, que assegura que la "socialité" filipina està "bojament enamorada" de la seva parella actual.

Aquest nou llibre, el 21è que escriu Peñafiel, no és "ni una biografia, ni una geografia", sinó un recorregut per la trajectòria vital de Preysler, inclosa la seva infància en el si de "bona família" en la seva Filipines natal, una part de la seva vida que, segons l'autor, era "desconeguda" fins ara.

Protagonista de l'actualitat rosa durant més de quatre dècades, cosa que li ha valgut l'etiqueta de "reina del paper cuixé", la socialité es va casar amb Julio Iglesias el 1971, a punt de complir vint anys, en un enllaç que, assegura Peñafiel, ella "no volia" que se celebrés.

"Les núvies normalment ploren d'emoció, però Isabel plorava de tristesa i amargor perquè estava embarassada, cosa que només sabien Julio Iglesias i Alfredo Fraile", revela el periodista sobre el primer enllaç de Preysler, celebrat en una Espanya "catòlica, apostòlica i romana" en què "les coses no eren com ara".

Aquest matrimoni el va trencar la filipina perquè "havia de demanar-li permís per a tot a Julio i es va cansar d'estar sempre a casa i de tanta soledat i infidelitat".

Peñafiel, que diu saber-ho "tot" sobre ella malgrat no haver-la "freqüentat", assegura que Preysler no va ser-li infidel i que la relació amb el que més tard seria el seu segon marit, Carlos Falcó, "no va tenir la culpa" que acabés la unió amb el cantant i exfutbolista. Aquest episodi o "Miguel es va creuar en el seu camí", "Els diners d'Isabel", "La polèmica entrevista que Isabel li va fer a Julio a Miami" i la que li va fer Preysler a Vargas Llosa trenta anys abans de l'inici de el seu romanç recorren les pàgines d'aquest llibre, l'índex onomàstic té 450 noms.

Un treball que, confessa Peñafiel, va ser un "encàrrec" de l'editorial, "en absolut d'Isabel", i va suposar un "repte" que ara substitueix amb la redacció d'un nou llibre sobre el Rei Felip VI en el qual ja està immers.