Nit màgica la que es va viure fa uns dies a la nit, dins els actes de la festa major, a la plaça de l'Ajuntament de Navàs amb la proclamació de les pubilles i els hereus. L'Anna Busquets, en Miquel Soler, la Mireia Curtichs, en Xavier Tardà, la Laura Escudé i en Martí Castanyer seran els encarregats de representar la població arreu del país des d'ara i fins a la festa major de l'any vinent.

Com ja és tradicional, després de la proclamació, una plaça plena de gom a gom va escoltar atentament el pregó de festa major, enguany a càrrec de l'institut escola Sant Jordi, Premi Flama, que va fer un repàs de la seva història i a la vegada va reclamar un nou edifici que pugui acollir la secundària en el futur proper.

L'alumnat va ser el gran protagonista del pregó, amb una recreació dels balls de la festa gran. Així, es van poder veure el ball de cascavells, el de nans i el de gegants i una sardana final que van fer les delícies del espectadors.

L'alcalde, Jaume Casals, va aprofitar el seu discurs per fer un reconeixement a la tasca del professorat de l'escola pública, i va carregar amb contundència contra aquells que volen eliminar el sistema d'immersió lingüística. També va reivindicar la tasca que està duent a terme l'Ajuntament en matèria d'igualtat, i va recordar que, enguany, el municipi s'ha dotat d'un Pla d'Igualtat de Gènere. També va demanar que la festa major esdevingui un espai de respecte i llibertat.