Amós Albiol (18) i Manel Pradas (19) són dos dels alumnes més joves del curs per accedir a un cicle formatiu de grau superior que s'imparteix a l'escola d'adults Jacint Carrió. Tots dos són manresans (Albiol, del barri de Valldaura, i Pradas, de la Sagrada Família) i han tornat a les aules perquè tenen la intenció d'estudiar un cicle formatiu de grau superior, i necessiten un curs pont per accedir-hi.

Albiol ha cursat el cicle de grau mitjà de Muntatge i Manteniment d'Instal·lacions de Fred, Climatització i Producció de Calor a l'IES Quercus de Sant Joan de Vilatorrada i ara estudia per poder entrar a estudiar el grau superior d'aquesta especialitat del sector de la llauneria. Aquest manresà, que té pendents dues assignatures del curs del Quercus, va a classe a Manresa al matí, i a Sant Joan, a la tarda, per poder acabar el cicle de grau mitjà. Durant el temps que li queda estudia per treure's el carnet de conduir i el cap de setmana treballa d'àrbitre de taula en partits de bàsquet.

Per la seva banda, Manel Pradas explica que, en acabar l'ESO, va començar el batxillerat, però "no em va anar bé i vaig començar a treballar a l'empresa Oliva Torras. Després vaig anar a estudiar a una acadèmia de Sabadell on ens van deixar penjats, ja que va tancar i no ens van tornar els diners". Ara, Pradas treballa de caixer al Carrefour de Manresa i estudia aquest curs pont per poder accedir a un cicle formatiu de grau superior d'administració de sistemes informàtics. A banda de treballar a l'hipermercat, Manel Pradas és monitor de mijac durant els caps de setmana.

Tots dos opinen que l'ambient a classe "és molt bo" i que "malgrat les diferències d'edat que hi ha entre els companys, tots ens avenim molt". Són conscients de ser uns afortunats, ja que saben que més de 150 persones de les que també volien fer el curs de preparació per accedir a un cicle de grau superior s'han quedat sense plaça. Han explicat que quan s'hi van apuntar "sabíem que potser no hi entraríem perquè entre tots els qui vam demanar una plaça es va fer un sorteig". Albiol explica que, si es quedava sense plaça, "tenia pensat formar-me a l'Institut Obert de Catalunya (IOC)"; en canvi, Pradas diu que "potser hauria passat un any sabàtic".