Segurament, el pitjor que pot passar a un venedor de droga és oferir-ne a la policia. És el que va succeir ahir a la matinada a un traficant que es va acostar a un individu solitari que va trobar pel carrer per demanar-li si volia comprar-li cocaïna. Com a a resposta, l'hipotètic comprador li va exhibir la seva placa de policia local de Manresa, la qual cosa va deixar de pedra el venedor.

Els fets van tenir lloc pels volts de 3/4 d'1 de la matinada a la plaça del Carme, segons van explicar fonts de la Policia Local de la capital del Bages. Un agent d'aquest cos, que anava de paisà i que es trobava en aquell moment en aquesta zona, va observar un home que estava sol a la plaça, amb una actitud que va considerar sospitosa. L'agent va trucar a una patrulla uniformada de la Policia Local perquè passés circulant amb el cotxe per la plaça del Carme. Quan el vehicle policial va arribar a la plaça procedent del carrer Sobrerroca, el sospitós va reaccionar de la manera que l'agent de paisà ja s'havia afigurat: es va amagar per no ser vist pels ocupants del cotxe policial i, tan bon punt el vehicle va abandonar la plaça, va sortir del seu amagatall.

A partir d'aleshores, però, l'agent de paisà gairebé no va haver de fer res més. I és que va ser el mateix individu el qui es va delatar. L'home es va acostar al policia, sense imaginar-se amb qui estava parlant, i li va demanar si li volia comprar cocaïna. Immediatament, l'agent de paisà va mostrar la seva placa de policia, va detenir el traficant i va avisar de seguida la patrulla que se n'acabava d'anar, que ja estava advertida dels fets, perquè tornés a la plaça per donar-li suport.

El traficant, després de ser identificat, va resultar ser Joan M. E., de 36 anys i veí de Manresa. A banda d'una bossa de plàstic que contenia cocaïna a l'interior, la Policia Local li va requisar diners, presumptament obtinguts de la venda il·lícita de droga. El manresà roman detingut a l'espera de passar a disposició judicial.