Ara sí. Les obres a les Muralles de Sant Francesc i de Sant Domènec han acabat. Després de 8 mesos i 23 dies (els treballs van començar el 20 d'abril passat) de pols, soroll i una llarga llista de molèsties que han estat denunciades per veïns i comerciants, ahir a la tarda es va acabar d'asfaltar el carrer del Cós i es va donar per acabada la maratoniana actuació.

La fi de l'asfaltatge del vial va permetre que quedés reobert al trànsit a la tarda, i que es complissin els darrers terminis anunciats per l'Ajuntament (malgrat que l'actuació havia d'acabar, en un primer moment, el desembre).

Les obres al carrer del Cós han consistit a fer la bifurcació entre el torrent dels Predicadors i el nou ramal que s'ha construït cap a la Muralla de Sant Francesc. A més, durant aquestes últimes setmanes s'ha renovat un tram de la claveguera del carrer del Cós que s'ha comprovat que estava en mal estat. S'ha aprofitat aquesta reparació per renovar la calçada del vial i refer-ne les voreres entre la Muralla i el carrer Magnet i el carrer de la Llum. El carrer del Cós passa a tenir unes voreres amb una amplada mínima de 90 centímetres.

El dissabte dia 19 de desembre passat ja es van obrir a la circulació de vehicles les Muralles i quedava pendent el tram del carrer del Cós. Un cop reobert al trànsit, el carrer del Cós recuperarà el sentit únic en direcció al carrer del Bruc, i els vehicles que surtin del passatge Predicadors seguiran aquesta direcció.

Les obres a les Muralles, que han permès urbanitzar els carrers i desdoblar el torrent dels Predicadors amb un nou col·lector, han costat 2.465.180 euros, que han estat finançats pel pla d'ajuts anticrisi del govern central, el Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL).