Aquest mes s'estan completant les obres d'adequació de les zones verdes del Pla Parcial Concòrdia. En total, són uns 12.000 m2, dividits en dos espais. Un, de 5.822 m2, situat sota la torre Vinyes, que esdevindrà una zona verda vinculada al traçat del ramal de la Sèquia que hi circula, i un segon, de 5.940 m2, al costat de la FUB i dels futurs habitatges universitaris.

Les obres s'han fet coincidir amb una actuació de la Junta de la Sèquia per relligar la creació de zones verdes amb la millora de l'entorn del ramal de la Sèquia que porta aigua de Can Font al Pont Llarg. Aquest és un dels objectius de l'actuació. L'altre, relligar un itinerari de zones verdes entre Puigberenguer i Can Font.

La zona verda situada perimetralment a la ciutat, sota la torre Vinyes, consta d'uns prats verds i diversos arbres que resseguiran el traçat del ramal de la Sèquia que hi ha. També té uns petits murs que formen petites feixes. Quant a l'altra zona verda, més propera a l'avinguda Universitària, salvarà el desnivell del terreny on és ubicada amb la construcció de diverses plataformes delimitades per murs. En aquest espai es combinen els prats amb zones pavimentades i de sauló. Recorre l'espai de punta a punta un canal, que recupera l'aigua del ramal de la Sèquia. Aquest canal, que fa ziga-zagues i té alguns saltants d'aigua, finalitza amb un petit estany a tocar de l'avinguda Universitària. També hi inclourà un parc infantil.

El pressupost de l'actuació és de 967.678,24 euros, finançats amb les quotes d'urbanització dels propietaris del Pla Parcial Concòrdia. En total, les dues zones verdes tenen: 7.200 m2 de prats verds, 84 arbustos (aladerns) i 94 arbres (6 alzines, 50 àlbers, 10 pruneres, 17 freixes i 11 arbres de l'amor).

El Pla Parcial Concòrdia afecta 89.916 m2, situats entre el camí de Joncadella, les Bases de Manresa, el carrer de Ramon d'Iglesias, el Concòrdia i la torre Vinyes. A més, inclou la creació i el desenvolupament del Campus Universitari.

Ahir al matí es va fer una visita sobre el terreny en què van participar Josep Camprubí, alcalde de Manresa; Àngels Mas, regidora d'Urbanisme, i Josep Alabern, gerent d'Aigües de Manresa.