El parc Vila Closes de Manresa va posar altes dosis de ferro al ple municipal celebrat dilluns a la nit.

Es tractava de ratificar l'acord que l'alcalde Josep Camprubí (PSC) havia signat amb els veïns dies abans i, com era d'esperar, va començar l'esbroncada.

El cap de l'oposició, Alexis Serra (CiU), va dir a l'alcalde que com se li acudia signar un acord per tranquil·litzar els veïns que no s'aplicarà durant el seu mandat i que haurà de pagar el pròxim equip de govern, que, des del seu punt de vista, tindrà un alcalde convergent que es dirà Valentí Junyent. I tot això pocs dies abans de la celebració d'eleccions municipals i sense ni tan sols no tenir consensuada internament la decisió de treure les reixes que tanta polèmica han generat.

Serra va afirmar que la decisió de treure les estructures metàl·liques del parc a petició dels veïns certifica "el fracàs" de la política de participació ciutadana del PSC, ERC i ICV-EUiA i d'una forma de governar "erràtica", que arriba a l'extrem de desautoritzar el departament d'urbanisme davant la proximitat d'unes eleccions i d'un previsible canvi de cicle polític en un ajuntament governat en tripartit des del 1995. Serra va qualificar l'acord "d'inconcret" i va recordar que "no està pressupostat econòmicament".

El president del PP, Xavier Javaloyes, va recordar que l'acord que es ratificava era conseqüència d'una proposició del seu grup municipal presentada el setembre passat i que marcava quatre mesos per tenir una solució de consens sobre la taula. Sobrepassat àmpliament el termini el que es portava al ple deixava massa dubtes. Després de plantejar una pregunta directa, la regidora d'Urbanisme, Àngels Mas (PSC), li va respondre que la primera pèrgola, la de més grans dimensions, es retiraria després de Setmana Santa i que ja es disposa de l'estudi que planteja alternatives al sistema d'enllumenat que suporta l'estructura. La valoració econòmica dels costos d'aquesta intervenció és de 21.000 euros i es preveu una despesa de 22.000 euros per a la segona fase de la intervenció, segons va aclarir l'alcalde. El regidor de la CUP, Adam Majó, va dir que tot plegat era "una història molt trista" i el de la PxC, Albert Pericas, es va interessar per si "reutilitzarien les gàbies". El disgust era tan evident que l'alcalde no va ni comptar els vots d'una ratificació en què es van abstenir CiU i PxC.