Com ja van fer els regidors del grup municipal de la CUP (vegeu Regió7 de dijous passat), els regidors d'Esquerra Republicana de Catalunya a l'Ajuntament de Manresa han renunciat a l'assegurança de vida que tenen contractada com a càrrecs electes de l'actual corporació.

El president del grup municipal d'ERC, Pere Culell, ha afirmat que la seva formació "no està d'acord amb les condicions que fixa aquesta assegurança, perquè considerem que genera un greuge comparatiu important respecte a les condicions de l'assegurança que el mateix Ajuntament té contractada per a la totalitat dels treballadors públics municipals".

A més, Culell ha argumentat que l'actual situació econòmica que pateix l'Ajuntament, fruit de la conjuntura econòmica, "obliga a retallar recursos en serveis que considerem bàsics i essencials per a la ciutat" i, per tant, "requereix un esforç d'austeritat en tots els àmbits no estrictament necessaris".

Finalment, Culell ha animat a la resta de grups polítics que encara no han renunciat a l'assegurança de vida a reflexionar sobre aquesta qüestió i a fer el mateix pas. Els regidors d'Esquerra Pere Culell, Joan Vinyes i Mireia Estefanell van sol·licitar la renúncia a l'assegurança ahir al matí.

La decisió s'ha adoptat després de la denúncia realitzada pel comitè de personal de l'Ajuntament en què qüestionaven l'existència d'aquesta pòlissa.