Els números mostren l'embranzida del pessebre vivent del Pont Llarg de la Mion de Manresa, que l'any passat va atreure més de mil visitants amb 14 escenes i 130 figurants, i que el pròxim dia 26 a la tarda es durà a terme amb 32 escenes i 230 figurants.

Entre les escenes que són novetat hi ha el palau d'Herodes amb les seves cavalleries, més escenes d'oficis sota els arcs de l'aqüeducte -que enguany estaran tots ocupats- i l'oferta estrella serà el campament i el mercat romà amb la presència dels Armats de Manresa.

La segona novetat passa per una millor il·luminació i sonorització del recorregut, aspectes que en l'anterior edició es va veure que calia millorar.

Una altra novetat és que s'ha fet tota una feina per intentar evitar les cues de l'any passat i procurar que hi hagi fluïdesa de visitants tant en l'accés com durant el recorregut. Per aquesta raó es faran entrades esglaonades amb tiquets numerats per a cada sessió -a les 7 de la tarda, 2/4 de 8, les 8 i 2/4 de 9- i s'està fent venda anticipada d'entrades. El preu serà de 3 euros i gratuït fins als 10 anys.

La presència de Creu Roja Manresa serà la quarta novetat i el pessebre s'afegirà a la campanya de recollida de joguines per a infants en situació de risc social.