L´Ajuntament de Manresa posarà en marxa el 22 d´abril la primera àrea verda d´estacionament per a residents de la ciutat. Seran 23 places ubicades entre la plaça de la Reforma i la Plana de l´Om -concretament a la plaça d'en Creus, al carrer de les Piques i a la baixada na Bastardes- que podran ser utilitzades únicament per les persones residents de l´àmbit del sector A del Centre Històric.

La zona verda dóna tota la preferència en caràcter d´exclusivitat a l´estacionament de vehicles de persones residents de la zona. És a dir, les 24 hores del dia i els 365 dies de l´any únicament podran estacionar en aquestes places els residents autoritzats. No hi podran estacionar mai forans que no siguin residents de la zona.

La regidoria de Mobilitat de l´Ajuntament de Manresa ja ha enviat una carta a totes les persones residents en l´àmbit del sector sud del Centre Històric. Els residents que hi tindran dret a estacionar a la zona verda són els de la Plaça d´en Creus, Plaça Llisach, Baixada de na Bastardes, c/ de Sant Pere, c/ de les Piques, c/ Arbonès (dels números 2 al 12), c/ de Puig Cardener, c/ de Fontanet, c/ Vallfonollosa, baixada dels Jueus i c/ Santa Llúcia (els números 1 i 3).

Targeta de tipus adhesiu que es tramitarà a l´OAC

Les persones interessades a estacionar a la zona verda caldrà que obtinguin una targeta que ja es pot tramitar a l´Oficina d´Atenció Ciutadana (OAC) de l´Ajuntament de Manresa -Plaça Major, 1- i que tindrà una vigència de l´any en curs. L'import de l´acreditació de resident per a l´any 2014 serà de 7,5 euros anuals, ja que s´ha aprovat un bonificació del 75% durant aquest primer any i del 50% durant el 2015, respecte la taxa de 30 euros anuals que estableix les ordenances fiscals.

Només es podrà expedir un targeta per persona i vehicle. Aquesta targeta serà de tipus adhesiu i portarà la indicació de l´any de vigència, el sector a que dóna dret a estacionar i un número d´expedient que identificarà el titular i el vehicle de la targeta.

Es considera persones "residents" amb dret a estacionar-hi aquelles que estan empadronades dins la zona establerta d´àrea verda, que disposen d´un vehicle de la seva propietat, donat d´alta en el cens municipal de l´Impost de Vehicles de Tracció Mecànica i que no tenen deutes d´aquest impost o altres deutes derivades de sancions municipals de trànsit.